Zakupiłem sobie wpc80 firmy ostrovit ale nie wiem czy nie wyrzucić z diety tego typu białko a w to miejsce nie dać kolejnych porcji piersi z kurczaka. W 1 kg tego produktu mamy prawie 800 g białka (za 55 zł). W 1 kg filetów z kurczaka (16 zł) mamy około 200 g białka Łatwo policzyć że 1 kg białka z kurczka kosztuje nas 64 zł Pytanie które białko [...]
Witam mam pytanei jak przyrzadzacie piersi z kurczaka ? Jestem ciemniakiem w gotowaniu umiem tylko ugotowac ryz i zrobic jajecznice moglby mi ktos opisac jak najlepiej przyrzadzic piers z kurczaka I jeszcze drugie mam pytanie dlaczego moja waga sie tak waha rano wstaje na wage warze 80-81 a wieczorem 83-4 to jest normalne ze taka roznica ?? [...]
Od kilku dni jestem na redukcji i codziennie jem gotowana pierś z kurczaka z ryzem brązowym na sucho (na dodatek ryż bez soli, bo soli nie uznaje ;)). Dzis juz mialem pod koniec odruchy wymiotne ;) Mozna to danie jakos urozmaicic ? Nie wiem... stosujecie jakies sosy, mixy czy cos ? czy to jest raczej nie wskazane ?
no to opcja taka . . . chce zjeść na obiad 150 gram piersi z kurczak . . wyjmuje zamrożoną pierś z kurczaka ważę wychodzi 0,5 kilo . . no ok zarzucam ją do wrzącej wody czekam jak się ugotuje ważę całą i wychodzi 350 . . . i pytanko czy z wagi po ugotowaniu mogę odliczać to 150 gram i czy to będzie faktycznie 150 gram ? Zmieniony przez - coolkill [...]
Przejrzalem dokladnie forum i nie znalazlem w koncu konkretnej odpowiedz. Wiec o to pytam : -Czy jesli podsmaze lekko piers z kurczaka na oleju roslinnym (np. oliwa z oliwek) na sredniej temperaturze (olej nie paruje, ani nie jest zimny) to czy posilek przybiera na kcal oraz traci białko ?
Mam pytanie odnośnie tych produktów ostatnio zamieniłem pierś z kurczaka na mięso mielone wieprzowe chude z szynki ( 20g bialka na 100) i chciałbym sie dowiedzieć czy ta zmiana jest dobra czy jednak pierś z kurczaka jest lepsza? Które z tych dwóch jest lepsze na mase mielonka czy pierś?
Jak wygląda sprawa z "mitem" związanym z hormonami w piersi kurczaka? Wydaje mi się, że są nałożone na to nakazy, iż nie wolno podawać kurczakom hormonów, ale jak to wygląda w praktyce? Dodatkowo nie wiem czym karmią kurczaki, ale chyba soją, a co z zawartością "estrogenów" w niej? Podobno ma jej dość dużo. Wybaczcie, że napisałem o tym taki [...]
Witam.Mam pytanie czy mogę zamienić np pierś z kurczaka na łopatkę wieprzową bez kości w opakowaniu?Chodzi mi np żeby dodać to jako mięso do spaghetti.Makaron do spaghetti jest durum tzn w składzie pisze że semolina z pszenicy durum więc dobry to jest makaron bo cały czas jem durum?Jeszcze jedno pytanie odnośnie sosu do spaghetti chodzi mi o takie [...]
witajcie mam pytanie co jest takiego ze skadników odżywczych w np 100gram piersi z kurczaka.. piszę tutaj ponieważ niemogłem nigdzie znaleść informacji an ten temat
witam jem bardzo mało kalori żeby podbić kalorię mogę sobie robić panierowaną pierś z kurczaka? bardzo mi ona smakuje w przeciwieństwie do gotowanej której zjedzenie zajmuje mi pół godziny . I teraz chcę trzymać makro takie minimum 50 g tłuszczu 100g bialka i reszta węgle 80 kg mam 185 cm wzrostu 16% bf . Uważam że więcej białka jest nie potrzebne [...]
inaczej, jak ja przyrzadzacie? moga byc filety z piersi kurczaka, obtoczone w jajku i usmazone na patelni na oleju jak kotlety? do tego ziemniaki plus surowka. poczytalem kilka diet i nie ma tam ani slowa o ziemniakach, wiec czym je zastapic? ryzem, chlebem razowym? zmazenie na oleju tez nie jest najlepszym pomyslem. nie wiem, czym go zastapic.
Jak w temacie, ile wazy pojedyncza przeciętna piers z kurczaka? Nie mam jak zważyć, szukałem w internecie ale jakie sprzeczne informacje dochodzą do mnie.
czy ktos wie jak zrobic piers z kurczaka tak aby nie byla taka sucha ostatnio jadlem u kumpla kawalki piersi z kurczaka ale byly bardzo soczyste i miekkie az chcialo sie jesc tylko nie wiem jak on to robi? mi caly czas piers gdy ja dusze czy smaze to zawsze wychodzi strasznie sucha i twarda? czy ktos zna przepis na soczysta piers :) ?
Właśnie w każdej rozpisce występują te 2 produkty niczym jakaś świętość nie do ruszenia. U mnie z dietą jest słabo, postanowiłem to zmienić. Kiedyś jadłem 3 razy, teraz 4-5 na dzień, przymierzam się do 6. Niestety trochę ciężko z dnia na dzień przeskoczyć z 3 na 6 razy. Więc do rzeczy nie lubię strasznie jajek w jakiejkolwiek postaci. Co do piersi [...]
Witam, pomóżcie proszę, czy te dane są poprawne ? Pierś gotowana 100g: Wartość energetyczna 151,00 kcal Białko 32,90 g Węglowodany 0,00 g Tłuszcz 2,00 g http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Pier%C5%9B-z-kurczaka-gotowana.html Smażona: Wartość energetyczna 239,00 kcal Białko 24,60 g Węglowodany 0,00 g Tłuszcz 15,70 g [...]
mam takie pytanie przegladałem tabele kalori i znal;ezłem ze pierś zkurczaka zwiera 21 g białka ale mam takie pytanie ile ma białka gotowana a ile smazona(kotlecik)? Zmieniony przez - Mateusz88d w dniu 2008-04-04 16:40:00
[...] Było mówione że waży sie ją przed przygotowaniem i tak robiłem ale czy to na pewno dobrze? Jak patrze teraz na filmiki jak goście łapią strzykawkę z wodą i szprycują pierś aby tylko więcej ważyła. Jak w końcu to wliczać? Przed czy po usmażniu, ugotowaniu? Bo wychodzi na to ze wliczam większość zawartość wody niż deklarował producent... I [...]
Witam, mam odwieczny dylemat. 1. Ile ma piers z kurczaka bialka, oczywiscie kazdy powie 20/22gram No dobra ale w surowym czy ugotowanym? xd Obecnie jak jem i chce np zjesc 20 gram bialka to licze od miesa po ugotowaniu. Czy powinienem wazyć przed ugotowaniem? W gruncie rzeczy ucieka z kurczaka woda i logiczne by bylo wazyć przed jego ugotowania. [...]